EL JARDÍ EXTRAORDINARI (UNA ANTOLOGIA DE LA CANÇÓ FRANCESA)

Miquel Pujadó és un gran coneixedor de la Cançó francòfona. Doctor en Filologia Romànica, la seva tesi (UB, 2000) tractava de les relacions entre les Cançons francesa i catalana del segle XX. A més, al marge dels seus discos com a ACI (autor-compositor-intèrpret), ha publicat 3 CD amb adaptacions de Georges Brassens, i ha traduït cançons de Brel, Léo Ferré, Trenet, l’Orquestra de Ray Ventura, Gilbert Laffaille, Aznavour, Barbara, etc, per a discos de La Salseta del Poble Sec, Guillermina Motta, Dyango  i altres intèrprets. Canta molt sovint a París i arreu de França, i ha compartit els escenaris i l’amistat amb figures de la talla de Georges Moustaki, Michel Legrand, Renaud, Claude Nougaro, Guy Béart i Léo Ferré, entre d’altres.

Pujadó presenta d’ençà de 2003 un espectacle de petit format consagrat a la Cançó francesa a través dels seus noms més importants. L’ha realitzat en actes organitzats per Escoles Oficials d’Idiomes, Ajuntaments, etcètera, arreu de l’Estat espanyol (Santander, Vigo, Málaga, Valladolid, Gijón, Madrid, A Coruña, Utiel, Vitòria, Hellín, Ávila, etc, etc), sempre amb un gran èxit.

EL JARDÍ EXTRAORDINARI es pot realitzar a quasi qualsevol entorn (teatres, sales d’actes, aules, etc), amb sonorització o de manera totalment acústica, si les dimensions de la sala ho permeten.

En cada sessió, Pujadó explica (esquitxades amb anècdotes i amb informacions de primera mà) les característiques dels cantants i autors que han fet la història de la Cançó francesa des dels anys 30 del segle XX fins a l’actualitat, i interpreta una vintena de temes, entre els quals trobareu: “La bohème” (Aznavour), “Le déserteur” (Boris Vian), “Les tantes Jeanne” (Bécaud), “Le parapluie” (Brassens), “Avec le temps” (Léo Ferré), “Göttingen” (Barbara), “Au suivant” (Jacques Brel), “La javanaise” (Gainsbourg), “Boum!” (Charles Trenet), “Il n’y a plus d’après” (Guy Béart”), “Clodi Clodo” (Claude Nougaro), “Le zizi” (Pierre Perret), “La maman des poissons” (Boby Lapointe), “Je suis un autre” (Moustaki), “Mon bistro préferé” (Renaud), “Allô maman bobo” (Alain Souchon), etc.

Pujadó ofereix també una fórmula alternativa de l’espectacle, on combina les Cançons d’autor amb poemes (musicats per Ferré, Ferrat, Brassens, Crolla, etc) de Verlaine, Apollinaire, Prévert, Baudelaire, Aragon, Lamartine, Corneille, etcètera.

DURACIÓ: Entre 1h15 i 1h30

PRESSUPOST: A CONSULTAR (cal tenir en compte les despeses de desplaçament i d’allotjament en sessions realitzades fora de Catalunya.)